utorok 29. októbra 2013

Októbrovka

Ahojte, keďže už sa blíži koniec októbra, dnes som si pre Vás pripravila môj prvý príspevok na tému: Top mesiaca. Väčšina bloggeriek sem umiestňuje len kozmetické prípravky. Ja sa toho držať určite nebudem :) Jednak, za jeden mesiac nekúpim toľko výrobkov a aj keď kúpim nie vždy som s nimi spokojná, aby som ich mohla zaradiť do tohto príspevku. Preto by som sem chcela dávať výrobky, rôzne veci, pesničky, filmy, knihy, aplikácie, miesta a všetko, čo som si za tento mesiac obľúbila. Takže, keď tu zbadáte niečo nekozmetické, nebuďte prekvapené ;)

Takže v skratke, čo je top môjho októbra? :)

  • balzám na pery od Nivea
  • olej na končeky vlasov
  • sprchový gél od FA
  • Cicaderma
  • rukavice od GATE
  • Chilli Pringles 
  • aplikácia Duolingo
  • nový album Camo & Krooked - Zeitgeist
  • Čajovňa pod Hradom v Trenčíne

Balzám na pery od Nivea

Balzám s veľmi nezvyčajnou, ale peknou vôňou. Vhodný najmä na toto obdobie jesene, zimy. Je zložený z exotického ovocia acai-u a z divokého jablka, ktoré dokopy vytvárajú krásnu vôňu. Veľmi rýchlo som sa zaľúbila. Dokonca obsahuje vitamin E, C a provitamin B5. Cenu si už nepamätám, ale bolo to okolo 3-4€. Keďže som ho kupovala v Nórsku, či ho dostanete aj na Slovensku s touto vôňou, to Vám neviem povedať. Ale myslím, že by to nemal byť problém. Aj keď u nás je väčšinou menší sortiment vôni a príchutí.







Olej na končeky vlasov

Jedným z mojich najobľúbenejších prípravkov na vlasy, je olejček od americkej značky CHI. Používam ho už trošku dlhšie, ale keďže taktiež je to prípravok, ktorý sa hodí na toto chladnejšie obdobie, keď sa vlasy viac vysušujú. Rozhodla som sa ho pridať do októbrovky. Používam ho cca 3 krát za týždeň. Samozrejme len na končeky vlasov a v primeranom množstve. Čo je približne v tvare väčšej kvapky. Kde som kúpila tento výrobok? Výrobok mi odporučila moja kaderníčka. Kúpila som ho od nej za 5€, čo mi prišlo strašne veľa za takú malú flaštičku (15ml). Ale neľutujem to. Vydržal mi dosť dlho, ešte mám dokonca trošičku. Pravdepodobne v regulárnej drogérii ho nenájdete, možno v nejakých obchodoch s vlasovými produktami. Avšak ja som olejček objavila na jednej stránke, ktorú Vám postnem nižšie, s nasledovnými cenami:  
15ml - 2,48 €
59 ml - 10,32 €
177 ml - 17,36 €
350 ml - 28,08 €
Poštovné na dobierku na SR je 0,67 €. Poprípadne opýtajte sa v kaderníctve, kde však rátajte s prirážkou. 




Sprchový gél od FA

K tomuto by som povedala len, že som sa zamilovala na prvý pohľad alebo skôr čuch. Prekrásne voňajúci sprcháč s vôňou jojoby a bieleho hrozna. Ešte k tomu má jemnú konzistenciu, čo ja preferujem. Nemám rada "krémové" sprcháče, takže tento mi maximálne vyhovuje. Obrázok postnem z internetu, lebo ho nemám tu v Nórsku.




    zdroj: internet



    Cicaderma

    Keďže ja som veľký šťastkár na horúčky a herpesy :( Toto je jeden z mojich najrýchlejších záchrancov. Po liečbe nie sú pery dopraskané a pekne sa dajú doporiadku. Taktiež mastičku používam preventívne na pery proti popraskaniu. Ako vidíte je vhodný aj na povrchové poranenie kože, drobné popáleniny. Jednoducho povedané pomáha pekne obnoviť vrchnú časť kože - pokožku. Čo mi však asi vadí najviac je chuť tejto mastičky. Nieže by som ju jedla, ale sem tam zabudnem na ňu, obliznem si pery a naozaj nie je to bohviečo. Takže neolizujte sa! :D




    Rukavice od GATE

    Áno už asi tretí krát spomeniem v príspevku slovo "zima" a "Nórsko", ale keďže tu už sa ochladzuje treba si chrániť ruky. Ako sa hovorí, ruky najrýchlejšie odzrkadľujú náš skutočný vek. Rukavičky som kúpila v Avione pár minút pred odletom. Asi takým štýlom "Preboha ja idem do Nórska a nemám rukavice? :O" Prvé, ktoré som našla boli tieto nielen dvojfarebné, ale dokonca aj dvojvrstvové. Sú veľmi teplučké a žiadne haky-baky, vyčačkané. Dokonca stály len neuveriteľné 2€. Myslím, že jeden pár sa zíde každému, kto miluje jednoduchosť.





    Chilli Pringles 

    Áno je to divné, že sem pchám jedlo. Ale nechajte ma :D Nechcem sa kopčiť po ostatných bloggerkách a chcem byť aspoň v niečom originálna. Som jedná z milovničiek CHILLI. Až by som povedala, že som už na tom závislá. Kam môžem tam pridám Chilli, bez srandy. Dúfam, že ma raz za to bude môj chlap milovať. Pringles určite každý poznáte, veľmi obľúbené. Avšak na Slovensku s pár príchuťami. Ja som objavila na nórskom "duty free" tieto chilli pringles. Dať si ich asi 15 za sebou naraz, to už je odvaha. Ale kto miluje chilli, určite raz vyskúšajte. Mrzí ma, že u nás ich nedostať. Asi budem objednávať Pringles z internetu, Haha. :D 





    Aplikácia Duolingo

    Osobne nie som narodená pre jazyky. Ale s touto aplikáciou sa to naozaj dá. Objavila som ju cca pred týždňom a musím povedať, že už viem povedať pár vecí po španielsky. Aplikácia je úplne zadarmo, stačí ak máte Android alebo iOS. Dokonca dnes som zistila, že sa môžte učiť aj cez počítač. Je veľmi jednoduchá, začínate od prvých slovíčok. Cvičíte si písanie, výslovnosť a preklad. Podmienkou tejto aplikácie je, aby ste ovládali základ angličtiny. Aplikácia je stavaná na anglický preklad, avšak samostatne sa tento jazyk nedá učiť, čo je dosť škoda. Môžte si vybrať z nemčiny, španielčiny, taliančiny a francúzštiny. Nemusíte zakupovať žiadne ďalšie balíčky alebo pro verzie, je to po celý čas úplne free. Nižšie Vám pridám nadhľad do môjho účtu.



    Ak Vás to aspoň trošku zaujalo, určite vyskúšajte. Minimálne ak ste milovníci spomenutých jazykov.
    Pre stiahnutie môžte použiť nasledovné odkazy:
    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.duolingo
    iOS: https://itunes.apple.com/ca/app/duolingo-learn-languages-for/id570060128?mt=8




    Nový album Camo & Krooked - Zeitgeist


    Neviem, či ste milovníci DNB, ale ak hej určite poznáte túto rakúsku dvojku. Tento mesiac im vyšiel nový album. Musím povedať, že je to naozaj kúsok. Príjemná hudba, žiadne pľaskanice, treskanice, strojovice. Zo začiatku som bola zaskočená, keďže je to trošku žánrovo odlišné ako som na nich zvyknutá, ale zapáči sa Vám to určite. Myslím, že aj nemilovníkom "dramenbejsu". Je to taká pohodovka.
    Moje najobľúbenejšie tracky z albumu ZEITGEIST sú: 
    Loving You Is Easy
    Faith
    Dreamcatcher
    Move around (prekrásny klip)
    ale inak milujem všetky
     



    Čajovňa pod Hradom v Trenčíne

    Na záver by som Vám chcela odporučiť jednú skvelú a pekne vyzerajúcu čajovňu v Trenčíne. Nachádza sa priamo pod hradom, podľa čoho je aj pomenovaná. Majú široký sortiment čajov, vodných fajek a skvelý personál. Určite, keď budem znovu v Trenčíne sa tam pôjdem zrelaxovať. Pred vstupom do čajovne, je aj obchodík. 



    Takže toto je záver mojeho prvého príspevku Top Mesiaca. Dúfam, že sa Vám páčil a rovnako budem rada, keď napíšete aj nejaké komentáre. Či už pozitívne alebo negatívne, všetky ma potešia.

    Prajem krásny zvyšok pondelňajšieho večera.  

    Vaša Tati. :)

    13 komentárov:

    1. Inak super príspevok :) Teším na ďalší :) Posielam pozdrav do Nórska

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Ďakujem :) cením si....tiež posielam pozdrav do Martina :*

        Odstrániť
    2. boze ja chipso maniak ani som nevedela ze takato kombinacia existuje mnam!

      Inak pozyvam na moje 4 vyrocie blogu a giveaway o GUCCI RUSH 75ML! tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Ja som videla kadejaké príchute, zatiaľ viedli u mňa kečupové z Anglicka, ale keď som tieto objavila...oči sa mi zažiarili...už sa teším ako budem znovu na duty free :D
        a ďakujem za pozvanie ;)

        Odstrániť
    3. Upřímně...nečetla jsem to celé, protože jsem hned rolovala k informaci o čajovně pod hradom ...já tam totiž před 3 lety pracovala :D Tedy ne konkrétně v té čajovně, ale přímo v dané firmě (byla jsem u majitele v kanclu a upravovala fotky do katalogu, fotila atd.)...tak jsem si musela prostě přečíst o čem píšeš :) Co se týče atmosféry čajovny mohu jen souhlasit...skvělé místo na relax a čaje jsou velmi chutné...:)

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Milujem náhodičky :) Dnes som akurát na jednom blogu objavila príspevok o jednej obľúbenej kaviarni v Bratislave, kde so zhodou okolnosti tiež bola :) Takže super..som rada, že aj tebe sa tam páčilo ;) btw: prečo holka z Česka pracovala na Slovensku? :) :D

        Odstrániť
    4. Tajiiii ten olej na vlasy používam už celú večnosť a nikdy nechcem iný! Milujem jeho vôňuuuuuu !!

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. vážne? :) jj aj mne sa páči jeho vôňa...mne ešte pekne voňajú také olejčeky z oriflemu alebo z avonu teraz neviem....tesim sa ked pridem domov ho zase pominam :D tento mi už dochádza...ale budem kupovat asi velke balenicko :) kde ho ty kupuješ? :)

        Odstrániť
    5. o olejicku na vlasy se rozhoduji. konecky mam opravud uz hodne suche, urcite se zkusim nekde optat na tento:) a aplikaci vyzkousim, uz dlouho se obcas nekde neco snazim sehnat na internetu onlajn , ale u toho moc dlouho nezustanu. tak mam stesti, ze jsem na tvuj blog narazila!!:)

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. To ma teší :) Vitaj! Ja ho rozhodne odporúčam, aj keď možno nie každému bude vyhovovať, ale mne vážne pomáha. Keď budeš zháňať obehaj skôr kadernícke obchody a kaderníctva alebo potom online. Postla som tam aj stránku, z ktorej si to môžeš objednať. Avšak s objednávaním odtiaľ nemám osobné skúseností, takže viac neviem poradiť.

        Odstrániť
    6. Inač mám tú masť(cicaderma) aj já a môžem povedať že je skvelá na odreniny ale aj na niečo iné...no nevedela som že sa môže dávať aj na popráskané pery takže určite vyskúšam!♥Krásny článok...tak isto blog!...Kukni môj http://kazdonenny.blogspot.sk/ pridaj s ak lokalite budem moc rada♥

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Mne to poradila mamina, aj na herpesy...väčšinou odporúčaju herpesy vysušiť..avšak, keď sa po vysušení herpesu zasmeješ "potrhá sa ti" a dosť to bolí...táto mastička ti ten herpes skôr zválčňuje :)
        a ďakujem krásne ;)

        Odstrániť