pondelok 25. novembra 2013

Lillehammer. Nórsko.

Ahojte kočky! :)
Ako som spomenula, cez víkend som bola na výlete v nórskom meste Lillehammer a preto dnešný príspevok bude cestovateľský. Mnohým z Vás sa určite toto mesto spája s rokom 1994, keď sa tu uskutočnili Zimné olympijské hry. Mimochodom ďalšie tu budú v roku 2016, už sa neviem dočkať! Pri návšteve mesta, sme boli pozrieť mostík pre lyžiarov. Nikdy som to nevidela naživo, takže som sa tomu dosť potešila. Musím povedať, že ľudia, čo to dokážu sú mojim vzorom. Je to veľmi strmé, ja si to proste neviem predstaviť. Stačilo mi sa dostať hore po "deravých" schodíkoch a v nie zrovna najlepšej obuvi.






 Po náročnom chodení v -7°C sme navštívili jediné múzeum s históriou Olympijských hier v severnej Európe, The Norwegian Olympic Museum. Z každého roku OH tu boli vystavené kostýmy, športová výbava, atď. 






Naším ďalším cieľom bol skanzen Maihaugen. Počasie bolo nádherné, síce veľmi chladné, ale užívali sme si tu krásu prírody. Najväčším prekvapením bolo poriadne zamrznuté jazero. 







Na večeru sme šli na pizzu, milujem nórske pizze. Nefunguje to tak, že si objedná každý svoju pizzu, ale zaplatíš a oni ti nosia pizze až kým sa nenaješ do smrti. Trošku som bola šoknutá, keď nám doniesli pizzu so šalátom, to som fakt ešte nevidela. Nezvyknem si fotiť jedlo, ale toto som jednoducho musela. 


A keďže sme mladí a milujeme párty, večer sme šli rozbiť mesto. Zabavila som sa poriadne a okrem vyvrtnutého členku z toľkého chodenia, som si doniesla aj nových kamarátov. Milujem náhody a zase sa mi ďalšia prihodila. Fajčím si na teraske (príležitostná cigaretka ;) ) a zrazu sa pri mne zjavili sympatickí Nóri. Ako zistili, že som Slovenka, hneď ma zobrali k svojím kamošom Slovákom. Z toho šoku som zase zabudla hovoriť normálne bez prízvukov a po slovensky. Ale konečne som tu stretla aj Slovákov a prvý krát som zažila skutočnú nórsku prohibíciu v alkohole. Nechcela nám naliať tvrdý alkohol, ráno o druhej.

Dúfam, že ste mali aj Vy skvelý víkend.

Krásny pondelkový večer prajem a zajtra na mňa myslíte.

Vaša Tati.

2 komentáre:

  1. muselo byť super :) a krasne fotky :)

    btw. Followneš ma späť? :)
    http://just-close-eyes-and-start-dream.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť