streda 27. novembra 2013

Svetový deň nenakupovania! Buď pripravená! ;)

„Bohatí nie sú iba tí, čo veľa vlastnia, ale tiež tí, čo málo potrebujú.“ 

Aristoteles



Tak a teraz mi povedzte, koľkí z Vás sú tí - bohatí, čo málo potrebujú? :)


Asi sa Vás veľa neprihlásilo, že? Úprimne poviem, myslím si, že patrím s Vami do jednej skupiny.
Zajtra je svetový deň nenakupovania. Táto myšlienka sa zrodila v roku 1992, keď si istý Kanaďan, Ted Dave, ktorý pracoval v reklamnej agentúre, uvedomil, že ľudia častokrát nakupujú úplne bezvýznamné veci. A veru má pravdu. Však povedzme si, koľko rázy ideme do obchodu s tým, že potrebujete niečo konkrétne a vyjdeme odtiaľ s plnou taškou úplne iných vecí. Ďalšie tričko, ďalší svetrík, a toto sa mi tiež zíde, a tieto nohavice, must-have!!!




Pritom doma máme asi milión nohavíc, dva milióny svetríkov a trilión tričiek, ale aj tak "potrebujeme" ďalšie. Aby, sme si na druhý deň pri preplnenej skrini, otvorenej dokorán, mohli znovu povedať: "Och, zase si nemám, čo obliecť." Teraz mi dá za pravdu celé mužské pokolenie, ktorým stačia dve trička, jedna košeľa,...atď. Keby sme si tak vedeli od nich brať príklad, že? :)
Ja toto veeeeľmi dobre poznám, aj keď ja som ešte z tej normálnejšej skupinky ľudí, čo to až tak nepreháňajú s tým nakupovaním. 
Neviem, ale u mňa častokrát platí, čím viac veci kúpim, tým rýchlejšie ich miniem. Najlepším príkladom sú sladkosti. Ja som síce sladko-žrút, to je pravda, ale kúpim si veľa sladkosti naraz. A do večera sú fuč, len prázdne obaly. Potrebovala som to? Veru asi určite nie...




A už keď sme pri tých obaloch, koľko som len za ten jeden deň spotrebovala? A to nevravím o ďalších produktoch.
Veď načo toľké nakupovanie? Aspoň v tento jeden deň v roku nechoďte nakupovať. Nevravím, aby ste teraz umreli od hladu, ale skúste to. Zoberte radšej mladších súrodencov, kamošov, frajerov, starkých, rodičov, no kohokoľvek, a spravte si výlet do prírody. A nezabúdajte, samozrejme žiadne cukrárne, kofolky.



Prajem pekný deň, aj ten zajtrajší bez nakupovania.

Vaša Tati.

P.S.: Ak sa Vám páči môj blog, budem rada ak ma budete odoberať cez GFC!!!
 alebo cez FB page
Ďakujem ;)

9 komentárov:

  1. Moc pěkný článek :) . Mně se to také často stává,že nekoupím věci navíc,ale myslím si,že nejsem nějakej maniak do nákupů :D . Spíš mám teď problém,že bych si potřebovala koupit nějaké nové oblečení,protože můj šatník je chudý a nikde nic tak nějak nemůžu objevit :D :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to poznám, ja málokedy nájdem to, čo potrebujem a hľadám...alebo aj keď nájde tak sa mi to nepáči a potom keď to vidím na niekom tak som zalúbená :D

      Odstrániť
  2. Pěkný článek :))

    Budu ráda, když se zúčastníš v mé
    Giveaway o šperk Swarovski

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jelikož jsem nemocná tak nic nenakupuju, tento týden v úterý při zpáteční cestě domů jsem zabrousila do DMka a koupila si to nejnutnější (šampon kt mi došel, sprcháč zubní pastu a mýdlo)
    poslední dobu mi jde o kvalitu ne o kvantitu, je pravda že je zbytečné mít 15 červených svetrů postačí dva, je to jen o lidech, mnoho lidí nakupuje aby si zaplnili prázdné místo...
    do akce bych se mohla zapojit vím, že nic nekoupím... ale štve mě to, domací léčení mě štve a nákupy a obchodnák mi chybí... už jsem tam nebyla 2 měsíce :D

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nezávidim, prajem skoré uzdravenie :))) potom si dopraješ, hehe :D

      Odstrániť
  4. čistá pravda, super článok, už som prestala aj s tými cukrárňami a pomohlo to peňaženke a aj môjmu žalúdku :)

    http://thingsweloveblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru niekedy sa treba zaťať a pôjde to...len ja akosik stále to sladké,...však vieš :D

      Odstrániť
  5. Báječný článek :-), vystihla jsi to opravdu přesně :-D. Bohužel také patřím k té skupince, která vždy ráno otevře skříň se slovy: Zase nemám, co na sebe O:-).
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť